Сапаревобанката Елена Джокина с първа изложба в родния си град

Снимка: Община Сапарева баня

Галерията "Васил Крапчански" в Сапарева баня ще бъде домакин на първата изложба на Елена Джокина – културен деец и председател на местното читалище "От извора - 2013".

Джокина, която по професия е медицинска сестра и дългогодишен физиотерапевт, развива своята страст и талант да рисува едва в последните 5-6 години. Тя е завършила различни курсове по декупаж и други техники в Италия.

Започва да рисува с акрилни бои, върху керамика, камък, а в последните 7-8 месеца изработва нестандартни и различни картини върху естествена кожа. Именно такива творби ще бъдат представен по време на първата й изложба – ръчно изработени от кожа, предимно с флорални мотиви, 3D изображения и в рамки от естествени природни материали.

Над 20 ще бъдат представените творби от Елена Джокина по време на изложбата, която се открива утре /22. юни/, от 16:00 ч. в градската галерия. По думите й, нейните колеги самодейци от НЧ "От извора - 2013" - Сапарева баня, я окуражават и вдъхновяват да реализира своята първа творческа изява.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK