Кметът на Соволяно Пламен Илиев: Собствениците на домашни куче трябва да ги държат само в дворовете си

Снимка: Личен архив

Призовавам всички собственици на домашни кучета в село Соволяно да държат домашните си любимци само в дворовете на домовете им, обяви пред ИНФОМРЕЖА, кметът на населеното място Пламен Илиев, по повод отравянето на 15 животни в Соволяно.

Последният регистриран случай е от вчера. „При нас до този момент не е имало подобни прояви. Нямаме дори и кражби в селото. Явно някой психопат върши всичко това. В Соволяно общо регистрираните домашни кучета са 74“, коментира още Илиев.

Той вече е получил уверение от полицейските власти, че по случая се работи и съвсем скоро извършителят на това деяние ще бъде установен.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, в рамките на седмица бяха отровени 5 домашни и 6 бездомни кучета в района на детската градина в селото.

В района вече е извършена дезинфекция с цел безопасността на децата.

„Няма ли кой в този град да потърси отговорност на хората, които не спят по цяла нощ и тровят кучетата на хората в с. Соволяно. Тази нощ отровиха и едно от нашите кучета, което не е излизало от двора ни“, обяви в социалните мрежа една от потърпевшите собственички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK