Банско домакин на Международна киноложка изложба

Снимка: Infomreja.bg

От 7 до 9 септември в Градския парк на Банско ще се проведат станалите вече традиционни за града международни киноложки изложби.

Вече няколко години Българската републиканска федерация по кинология в сътрудничество с община Банско канят кинолози от цяла Европа, да покажат породисти кучета и да получат екстериорни оценки, според стандарта на породата.

И тази година кучета, собственици и хендлери (водачи), ще бъдат оценявани от международни специалисти във всички FCI групи. Съдии ще са Цви Купферберг от Израел, Венцислав Китов – България, Йохай Барак Лифас - Израел, и Красимир Тодоров също от България.

И четиримата съдии са водещи специалисти, председатели и основатели на клубове по породи, международни съдии от години. От няколко поредни години за банскалии не е чудно, да срещат из града красиви кучета от елитни породи, придружени от притеснени собственици, полагащи неимоверни грижи за питомците си.

Разресани опашки, обемна козина, кордели, козметика и аксесоари, панделки и уникалните прически, са само част от суетенето около чудесно развитите и отглеждани по най-правилен начин породисти кучета. Всъщност кинологията е това. Да имаш регламентирана представа, как трябва да изглежда и какъв характер трябва да има твоето куче. Как трябва да го отглеждаш, за да постигне то световноприетият стандарт за породата си.

Събитието има за цел да привлече вниманието на граждани и туристи, обичащи кучетата, както и да бъде място, където всеки може да научи нови и полезни неща за отглеждането на домашните любимци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK