Треньор: Кучето, което уби дете, има най-малката вина

Снимка:© Pixabay

Кучето от Мокрище, което прегриза врата на дете, е гледано при изключително тежки условия. Питомецът е стоял постоянно вързан. В случая конкретното животно има най-малката вина от всички.

Това коментира за Novini.bg инструкторът на кучета и техните стопани Николай Василев. Според експерта е проявена безотговорност от страна на родителите на детето. А навлизайки в територията на кучето, четириногото е реагирало инстинктивно. „Какъв е бил животът на самото животно, един Господ знае. Най-вероятно могат да кажат само хората, които са го отглеждали“, посочи специалистът по кучешко поведение.

По думите на треньора да кажем, че има породи четириноги, които могат да се нарекат опасни, е много силно като израз. „Има породи, с които трябва наистина да се съобразим при самото взимане на куче, избиране на порода спрямо възможностите на самия човек“, посочи инструкторът. Кучетата могат да бъдат агресивни генетично, всичко зависи от заложбата на самото животно.

„Има породи кучета, които умишлено са създадени, за да бъдат агресивни, които се използват за охрана на обекти, в различни служби като полиция, агмия и т.н.“, смята още експретът по дресировка. Домашният любимец е бил недохранен, но не това е фактор за поведението му. „В крайна сметка то си е куче и като хищник и животно, отстоява позиция, територия“, посочи Николай Василев.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK