Санкционират с глоба от 500 лева собственика на свободно пасящи коне в парка на Самораново

Снимка: Infomreja.bg, архив

9 акта на собственици на животни са съставени за месец септември от „Контролно звено“ към Община Дупница.

7 са на животновъди за свободно и безнадзорно пускане на коне в района на ж.к. "Бистрица", пътят между „Парк Рила“ и село Бистрица и кв. "Ценеви".

Вчера е съставен акт на жител на Самораново след сигнал на дежурния телефон на Община Дупница 5 92 59 за свободно пасящи 7 броя коне в парка на село Самораново. Установен е нарушителят, който ще бъде санкциониран с максималния размер на глобата - 500 лева.

Санкцията е в този размер, тъй като е поредно нарушение на собственика, както и след предупредителни протоколи от кмета на селото и "Контролно звено".

Другите два наказателни акта за септември са за същото провинение заради свободно движещи се крави в близост до улични платна (в района на Яхиново и Горна махала в посока София). Актовете ще са на стойност от 100 до 500 лева съгласно Наредбата на Община Дупница за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства.

3 фиша по 50 лева са съставени на фирми за разлепване на рекламни материали на нерегламентирани места за изминалия месец, както и протоколи за предупреждение на собственици за разполагане на строителни материали на тротоари с 24-часови срокове за премахването им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK