Март 2018 г. отварят мярката, по която ще се внесе проектът за подмяна на уличното осветление в дупнишките села

Снимка: Infomreja.bg

В началото на месец март 2018 година ще бъде отворена мярката, по която ще се внесе проекта за подмяна на уличното осветление в селата от община Дупница, обяви по телефона от Норвегия кметът на града инж. Методи Чимев.

Той, заедно със заместника си по европейските проекти Красимир Георгиев, е в Осло на работна среща във връзка с осигуряване на средства по "Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство", известно у нас като "Норвежката програма".

17 са общините от цялата страна, които са реализирали успешно проект по тази програма и получиха покани за участие в мерките по енергийна ефективност.

"Показаха ни някои сгради, където са приложени различни механизми за енергийна ефективност, и които могат да бъдат приложими и у нас, в зависимост от проектите, които ще изготвим. Това ни дава ясна представа за конкретния ефект, който ще има, така че имаме вече варианти за такива сгради, които са общинска собственост, и за които да изготвим проекти.

Водещ проект ще ни бъде подмяната на уличното осветление в селата. Вчера с Георгиев имахме официални срещи с част от партньорите, всички от Норвегия, разбира се, с които ще си партнираме при реализацията на  намеренията ни, за да бъдем готови напълно с документите при отварянето на мярката.

Днес имаме още една такава среща с други партньори от Норвегия в тази сфера, с които ще коментираме конкретни наши идеи и възможностите за реализация", допълни инж. Чимев.

Кметовете и заместници на българските общини, които са в Осло, днес имаха и среща с посланника на България в Скандинавската страна, Румяна Митрева. 

 

Снимка: Община Дупница
Снимка: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK