Санират и „малките“ блокове в Дупница по Националната програма

Снимка: Община Дупница, архив

"Малките" блокове, които няма да се финансират от Община Дупница по програма "Региони в растеж", ще могат да кандидатстват по Националната програма. Над 45 са сдруженията, които са подали документи до момента за безплатно саниране, като сумата е около 2 млн. лева, която е отпусната на Община Дупница.

"Поискахме от Министерството да ни информират какво можем да предприемем спрямо блоковете, които не могат да се класират за финансиране по "Региони в растеж". Получихме писмо, че те са допустими по националната програма, което може само да ни радва. Наличния ресурс ще стигне за няколко сгради, затова започваме да действаме с окомплектоването на документите за участие по националната програма. Имаме перфектно работещ екип, който се справи отлично, така че разполагаме с професионално подготвени хора. За целта, ще съберем домоуправителите и ще им разясним какво трябва да се направи. Разбира се, че ще имат пълното ни съдействие", обясни зам.- кметът по европроектите на Община Дупница Красимир Георгиев.

"Що се отнася до тези "малки" блокове, които ще бъдат финансирани по "Региони в растеж", съвсем скоро приключва проверката и ще бъдат обявени резултатите. Най-важното за нас е да не губим време", допълни Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK