Санират 14 блока по националната програма в Дупница

Методи Чимев, снимка: Infomreja.bg, архив

14 са вече блоковете в Дупница, които със сигурност ще бъдат безплатно санирани по националната програма на правителството. Специално сформираното от кмета на общината инж. Методи Чимев звено продължава усилено работа по документацията.

"Изключително доволен съм от жителите на града, които са много активни и благодарение на това успяваме да сключим договори с банката, финансираща дейностите. Знаете, че това си е една надпревара в страната, а поне на този етап сме почти на 40 процента от допустимите сгради, което не е никак малко. Убеден съм и вярвам, че ще успеем ние, като администрация, и дупничани да надхвърлим половината от допустимите. В ж.к. "Развесена върба" например, където реализираме мащабен ремонт по проект "Зелена градска среда" и напълно обновихме квартала, сключихме договори и за трите големи блока с банката за финансиране. Този квартал ще бъде променен изцяло", коментира градоначалникът Чимев.

Той допълни, че до края на седмицата ще бъдат сключени договори за блокове 3 и 3А и 8 и 8А в жк. "Бистрица", като предстои в Областната администрация да се изпратят докумените за още 3 блока в най-големия жилищен комплекс - 91, 92 и 93.

Договори досега са сключени за жк. "Бистрица" - бл.1, бл 3, бл.7, бл.44 и бл. 45, ж.к. "Развесена върба" - бл.1, бл.2 и бл.3, както и за сградите на ул. "Тишина" 1 и ул. "Отец Паисий" 13.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK