Санирането в Благоевград продължава. КЗК отхвърли жалбата на "Галчев Инженеринг"

Снимка: Община Благоевград

Комисията за защита на конкуренцията излезе днес с определение, в което определя жалбата на фирма „Галчев Инженеринг” ЕООД с искане за спиране на процедура по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград за неоснователна.

КЗК посочва, че „фирмата излага формални мотиви в подкрепа на направеното особено искане и не сочи конкретни доказателства във връзка с последиците от налагане на временната мярка“. КЗК счита, че спирането на процедурата би оказало негативно въздействие върху възложителя Община Благоевград, а интересът на изключително голяма част от гражданите на община Благоевград следва да бъде предпочетен пред частния интерес.

С това КЗК счита, че налагането на временна мярка в голяма степен ще накърни обществения интерес, предвид реалната опасност процесът по реализация на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Благоевград да бъде значително забавен и/или препятстван. В този смисъл, КЗК счита, че спирането на обществената поръчка ще рефлектира негативно не само върху интереса на възложителя, но върху този на обществото.

Определението на КЗК гласи, че комисията оставя без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране” на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изпълнение на Инженеринг- приектиране и изпълнение на СМР, етап IV, 70 обособени позиции и изпълнение на СМР за 3 бр. Сгради – 3 ОП – общо 73 обособени позиции във връзка с реализация на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Благоевград”.

С това решение усилията на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и на над 3400 семейства в Благоевград, които  се подписаха в декларация против спирането на процедура по саниране на 73 обособени позиции по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за които бе входирана жалба в КЗК от страна на местна фирма, се увенчаха с успех и обновяването на домовете продължава.

Благоевград остава първенец в санирането, а дейностите продължават, за да може бързо и качествено семействата в областния център на Пиринско да имат своя обновен дом. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK