Съучастник в телефонна измама на жена от Сандански предаден на съд

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Сандански изправя на подсъдимата скамейка обвиняемия М.М. за участие в телефонна измама с причинена имотна вреда в размер на 1400 лева.

На 19.12.2016 г. неустановено по делото лице се обадило на В.Б. от гр. Сандански, като се представило за полицейски служител на име „Христов“. Той заявил на жената, че „корумпиран служител във „Виваком“ предоставил домашния й телефонен номер на терористи, тормозещи хората“ и е необходимо тя да помогне органите на МВР за задържането им. Въпросният мъж дал на пострадалата инструкции как да разговаря с „престъпниците“ по телефона, докато полицейските органи ги задържат. Тя следвало да събере всички пари и ценности, които има в дома си и да ги постави в камерата на хладилника. След което, с цел осигуряване на достатъчно доказателства срещу престъпниците, да ги сложи в торбичка, която да хвърли на улицата пред дома й. Именно там, при непосредственото вземане на парите, терористите щели да бъдат заловени. На жената било обяснено, че след това тя ще бъде придружена от „Христов“ и отведена в сградата на полицейското управление, за да даде показания и да й бъде върната предадената от нея парична сума.

В същото врече обвиняемият М. подпомогнал извършителя на измамата като се придвижил до дома на пострадалата жена, където наблюдавал пускането на торбичката със сумата от 1400 лева през прозореца на улицата. След това той ги взел, отдалечил се от местопрестъплението, преброил парите и заделил за себе си договорената част от тях. Останалата сума той транспортирал до гр. Русе, където я оставил в указаното му по телефона място.

Предстои започване на съдебен процес срещу обвиняемия М.М.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK