Сандански в трескава подготовка за "Пирин фолк"

снимки: Община Сандански

Сандански е в трескава подготовка за 22-рото издание на Международния фестивал "Пирин фолк". Общината, която е организатор на традиционния музикален форум, е подготвила редица новости, както и интересни гласове и песни.

Подготовката за фестивала тече с пълна пара и от началото на другата седмица ще стартират културните мероприятия в обявената вече празнична програма.

От вторник - 2 септември, до края на седмицата в Дома на културата ще бъде организирана седмична изложба - живопис, фото, детски рисунки и етнография. Експозицията ще бъде открита в 18.00 ч. във фоайето на Дома на културата и с нея ще бъде даден старт на Седмицата на Пирин фолк в курортния град.

Новост е тази година е концертът "Пирин фолк", който ще се състои в петък след авторската вечер на пл. "България". Той се организира на мястото на Мис "Пирин фолк", отменен заради смъртта на Миропа Кьосева.

Концертът ще започне в 21.00 ч. и всички любители на хубавата сръбска музика в лицето на Боян Биелич и феновете на Маргарита Хранова могат да се насладят на техния репертоар, който ще изнесат, за да подгреят санданчани и гости за същинските музикални дни на 6 и 7 септември.

Целият град вече се подготвя за форума, разлепени са плакатите, транспарантите са опънати, а билбордът на "Пирин фолк" посреща всеки, влизащ в Сандански.

Сцената на Летния театър също ще бъде с изцяло нова сценография. Проектът, по който ще се пресъздаде, се нарича "Китка" и всички материали, използвани по сцената, ще бъдат само и единствено от естествени материали.

Всички елементи ще бъдат с фолклорна нотка и шарена краска, откъдето идва и името "Китка".

Екипът, който се грижи от 2005 г. всяка година сцената да е различна, ефектна и в синхрон с фестивала, ще приключи работата си в четвъртък, когато Летният театър ще е готов за два дни да се превърне в международна арена на таланти от цяла България и Балканите.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK