"Моля ви, не разбивайте"! Община Сандански не съдейства на прокуратурата по случая "Манолев"

Александър Манолев, снимка: МИ

Александър Манолев е разпитан по случая за къщата за гости, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. В сградата на общината в Сандански някой е оставил ключ за къщата на Манолев заедно с бележка „Моля ви, не разбивайте“.

„Не получаваме съдействие от община Сандански и не са предадени документите, които разследващите органи са искали“, съобщи Арнаудова, цитирана от Фокус.

По повод имотът, за който се твърди, че е на Александър Манолев, Арнаудова уточни, че проверката вече е по същество и се проверява кои гости са били в тези къщи. Прокуратурата смята, че младата Ана Димитрова, не чието име се водят няколко обекта, е подставено лице. Тя вече е разпитана.

В сряда Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Главна дирекция „Национална полиция“ към МВР да извърши проверка на „всички проекти, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости на територията на цялата страна“.

Решението за цялостна проверка идва седмица след като Свободна Европа описа тази схема, при която 200 милиона лева бяха похарчени за стотици къщи за гости, като голяма част от тях не се ползват по предназначение. Описахме драстичните разминавания и отказа на институциите в последните години да подложат програмата на цялостна проверка.

За програмния период 2007-2013 г. са сключени 1 062 договора за къщи за гости на обща стойност на субсидията в размер на 299 млн. лв., показва изпратена до Свободна Европа справка. Окончателно приключени и платени са 746 проекта на стойност 202 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK