Сандански с представител на Олимпиадата в Лондон

снимка: БФ Плуване

Състезателят на плувен клуб "Вихрен" Сандански, Венцислав Айдарски ще участва на Олимпиадата в Лондон. Шампионът на България и рекордьор на 800 метра свободен стил ще мери сили с най – добрите в този спорт.

Спортист № 1 на Сандански за 2011 година е възпитаник на Николай Вакареев. Венци е роден през 1991 година и тренира плуване от 8 – годишна възраст.

Вчера Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) потвърди участието на трима български плувци за олимпийските игри в Лондон: Екатерина Аврамова, която ще плува на 100 и 200 м гръб, Нина Рангелова на 100, 200 и 400 м свободен стил, както и Венцислав Айдарски на 1500 метра.

Старши треньор е Георги Дангалаков. Това съобщиха от Българска федерация по плувни спортове. Очаква се потвърждение за участието на Мартин Желев на игрите. В маратонското плуване на 10 км ще стартира Петър Стойчев с треньор Красимир Туманов.

Самият Айдарски заяви, че това 1500 метра е любимата му дисциплина и ще положи всички усилия да влезе в Б финалът на турнира по плуване в Лондон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK