Сандански преклони глава пред Левски

Снимка: Община Сандански

С размисли за Васил Левски, представени от преподавателя по история и цивилизация в I ОУ „Св. Климент Охридски“  – г-жа Албена Бардарска, започна възпоменателната церемония по повод 146-та годишнината от обесването на Васил Левски в Сандански.

За най-видния син на България, пред неговия мемориал в центъра на град Сандански рецитали представиха учениците от IV ОУ „Св. св. Козма и Дамян“ – Красимир Длагонски и Стоян Добрев, и Мария Дабчева – I ОУ „Св. Климент Охридски“.

Преди да поднесат венци и цветя пред паметника на Васил Левски кметът на община Сандански – Кирил Котев, председателят на Общинския съвет – Георги Георгиев, народният представител – Атанас Стоянов, НЧ „Отец Паисий – 1919“, Клуб на туристите-ветерани, Дневен център „Света Неделя“, политически партии и ученици от училищата в град Сандански сведоха глави и се поклониха с едноминутно мълчание пред паметта на Васил Левски под звуците на Духов оркестър – град Сандански.

По повод годишнината от обесването на Апостола, театър „Българска армия“ ще представи пред публиката в град Сандански спектакъла „Тайната вечеря на Дякона Левски“ от 19:00 ч.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK