Сандански отбеляза своя празник

снимки: infomreja.bg

Сандански отбеляза днес своя празник, който се чества в първия четвъртък след Великден. Тържествата започнаха рано сутринта с литургия за здраве в манастирчето „Св. Св. безсребърници-чудотворци Козма и Дамян“, отслужена от Неврокопския митрополит Натанаил.

Веднага след това бе извършен и водосвет пред иконата „Поясът на пресвета Богородица”, пренесена специално за празника от Роженския манастир.

В късния следобед вчера с тържествено литийно шествие иконата премина през централните улици на града до манастирчето, което се намира на два километра от Сандански.

Светъл четвъртък местните жители почитат като свой празник от 1990 г. И тази година на поляните пред манастира се събраха на всенародно веселие стотици санданчани и гости на града.

За доброто настроение допринесоха и неизменните шарени сергии, задължителната скара-бира и фолклорна програма на местни самодейци.

Една от големите атракции, съпътстващи празника на Сандански, са народните борби, които тази година се проведоха в градския парк.

Тържественият концерт на площад „България започна в 17 часа с най-малките и завърши в 21 часа с невероятно лазерно шоу. Участие взеха танцовите формации „Ферия”, „Жасмин”, „Хоуп”, Народен хор „Славей”, формация „Чаровни усмивки”, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров”, детски народен хор „Славей” и други състави.

Официалната програма откри кметът Андон Тотев, който поздрави жителите и гостите на общината и изрази благодарността си към всички, които са изградили облика на града такъв, какъвто е днес.

В празничният светъл четвъртък бе награден и световният шампион по борба Симеон Щерев с плакет и почетният символ на община Сандански, с което бе удостоен с титлата почетен гражданин.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK