Сандански остава в Асоциацията по ВиК, на ход е Кресна

Снимка: Infomreja.bg, архив

Сандански остава в Асоциацията по ВиК.

Това стана ясно на днешното извънредно заседание на местния парламент, свикано по настояване на 10 общински съветници, които поискаха отмяна на решението от предходната сесия за присъединяване към водната асоциация. 

Гласуването обаче не успя да отхвърли, а потвърди решението от 28 юни, когато Общинският съвет даде съгласие община Сандански да стане част от обособената територия на Асоциацията по водоснабдяване и канализацията, обслужвана от „ВиК „ЕООД - Благоевград. 

За отмяна на решението трябваше да има 15 гласа "за" от общо присъстващите 29 съветници, но това не се случи, тъй като срещу водната асоциация гласуваха едва 12 парламентаристи. Вотът на останалите бе "против" и "въздържал се". 

"Това е най-правилното решение. Сега на ход е община Кресна. Разчитаме на разума на общинските съветници и хората в общината", коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на Сандански Кирил Котев.

По време на днешната сесия дългогодишният управител на общинското водно дружество в Сандански - "УВЕКС" ЕООД, Тодор Гикински, заяви, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

По-рано през деня групата съветници от РЗС в Сандански излезе с позиция срещу опитите за саботаж на Асоциацията по ВиК.

"Остро и категорично възразяваме няколко купени лица да организират сесия с цел излизане от Асоциацията. Подобно заседание би било фарс и груба провокация срещу интересите на града. Призоваваме всички разумно мислещи колеги да не присъстват и да се разграничат по безспорен начин от схемите на групировката, източваща УВЕКС цели 13 години", заявиха парламентаристите от формацията на Яне Янев, които заедно с колегите си от ГЕРБ днес не присъстваха в залата.

Те бяха категорични, че отказът на община Кресна да се присъедини към ВиК асоциацията е фатална грешка, която трябва да се коригира час по-скоро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK