Четири сандански села с нови кметове. Само в Ново Делчево остава досегашният

Снимка: Infomreja.bg

Трима от спечелилите селски кметове са от ГЕРБ, двама - от ВМРО-БНД

Кандидати за кметове на пет села в община Сандански мериха сили на втория тур на местните избори.

В Лебница вече си имат нов кмет. Ваня Бисеринска от ПП ГЕРБ успя да спечели доверието на местните жители и надви с 51,47% подкрепа опонента си Славчо Бисерков от ПП ВМРО-БНД, за когото гласуваха 47,79 на сто от избирателите.

Управляващата партия записа победа и в Катунци. Там кандидатът на ПП ГЕРБ - Красимир Кисов, спечели с 51,62%. Досегашният управник Иван Коричков от ПП ВМРО-БНД отстъпи с резултат от 46.89%.

С нов управник след вчерашния изборен ден са и жителите на село Джигурово. Досегашният кмет Тодор Тетимов от Коалиция "БСП за България" загуби от Александър Мицев от ПП ВМРО-БНД. Процентите за двамата са съответно: 46,44 и 52,83.

ПП ВМРО-БНД се поздрави с категорична победа и в село Петрово. Там резултатите са в полза на Иван Атанасов, който получи доверието на 56,88% от избирателите. Негов конкурент бе Илияна Балева от Местна коалиция НФСБ (Земеделски Народен Съюз, НФСБ) с 42.81%.

Валентин Апостолов от ПП ГЕРБ запазва поста си и ще продължи да управлява село Ново Делчево и през следващия мандат. За него са гласували 55,48% от избирателите, а за опонента му Атанас Балкански - 44,52%.

Както ИНФОМРЕЖА писа, с нов градоначалник е и община Сандански. Депутатът Атанас Стоянов спечели изборите с 51,50% подкрепа. За него на проведения вчера балотаж гласуваха 9 447 избиратели.

Кандидатът на ПП ВМРО-БНД победи досегашния градоначалник Кирил Котев от ПП ГЕРБ с 4,18% разлика. За Котев гласуваха 8 680 жители на община Сандански или 47.32%. 1,19 на сто са упражнили вот "Не подкрепям никого".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK