Татяна Дончева не изключва предсрочен вот, но няма да се кандидатира за депутат

Източник: архив БГНЕС

Тя е категорична, че след Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение

Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може да се стигне до предсрочен вот. Това заяви пред БНР лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Според нея омразата на обществото към властта е достатъчна, за да се случи нещо неочаквано.

Дончева прогнозира, че ГЕРБ няма да спечелят изборите, защото омразата към тях е непреодолима. Тя обаче е убедена, че и БСП не могат да спечелят предстоящия вот. Не е достатъчно да се дефинираш като ляв, когато това, което вършиш, не може да се свърже от хората с нищо ляво, категорична бе тя.

Според нея участието на БСП в прехода е голямата тежест, която дърпа партията надолу.

По думи на Дончева класата, нивото и претенциите на Корнелия Нинова нямат нищо общо с класата и нивото. Тя изрази мнение, че зад фразата, че БСП не е лидерска партия, Нинова прикрива страховете си от лидерите в партията.

"Изравнили се ГЕРБ и БСП върху 13%. При събрана омраза, най-малкото тези хора ще искат да отстранят обекта на омразата си", коментира лидерът на Движение 21.

По нейни думи има големи поразии от управлението на ГЕРБ върху държавата, както и върху морала и психиката на хората - върху това кого ще приемат за политик и на кого ще дадат правото да управлява.

Все в един момент ще има предел на грешките и хората ще трябва да разберат простото нещо, че в политиката визионерите са супер важни, заяви Дончева.

Тя обаче бе категорична, че няма да се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори.

Дончева обясни, че ще работи за това да се създаде колкото се може по-голямо обединение на формации, "които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически момент, а ще се обединят, за да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува държавата".

Тя бе категорична, че след Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение.

Дончева препоръча Волен Сидеров и Красимир Каракачанов да мислят по-перспективно, защото техните партии имат участие в парламента няколко пъти досега и разчитат, че имат зад себе си общност от избиратели, определящи се за патриоти. Според нея обаче поддръжниците им са разочаровани и няма да гласуват. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK