Банскалии се включиха в протеста в София с възгласи: "Горанов долу!

Снимка: Infomreja.bg

„Писна ни да треперим, писна ни да ни идват проверяващи и да искат от нас безумия, наредени от Горанов"

Хотелиери и ресторантьори, хора с частен бизнес от Банско се организираха и присъстваха на протеста в София с искане за оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Собственици на хотели, частни квартири, къщи за гости, ресторанти и заведения днес бяха част от хилядите протеститиращи, събрали се пред парламента.

През целия сезон хората от Банско се оплакват от непрестанни проверки от страна на служители на НАП, както и запечатване на обекти, налагане на глоби.

Множество търговски обекти в ски курорта са запечатани след данъчна проверка, а на други са наложени солени глоби.

Днес хора от малкия и среден бизнес се организираха и с частен превоз потеглиха към София.

„Писна ни да треперим, писна ни да ни идват проверяващи и да искат от нас безумия, наредени от Горанов. Отлагането на Наредбата с 6 месеца не спря хората, защото ни писна! Нека всичко ни вземат, пък после ни наричат „курорт номер едно на Балканите“, коментира жена, пожелала анонимност.

Тя е с наложена глоба от 5 000 лв. от НАП заради недекларирани средства при даване на две малки стаи под наем на персонал.

В събота и неделя в знак на протест много сервитьори и магазинери облякоха жълти жилетки и работиха с тях. Така беше в Банско, Благоевград, а днес в Гоце Делчев също излязоха на улицата.

Мащабен протест се провежда пред сградата на НС в столицата. Хиляди представители на бизнеса от цялата страна изразяват недоволството си от финансовата политика на правителството и настояват за оставката на ресорния министър.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK