Със 145-метрова мартеница седмокласници опасаха школото си в Сатовча

Снимки: СУ-Сатовча

Днес, в деня на Баба Марта, ученици от 7. клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Сатовча под ръководството на класния си ръководител Лиляна Камбова опасаха сградата на училището си с мартеница, дълга 145 метра.

Освен като символ на късмет, любов, сплотеност, щастие, единение на българите по света, мартеницата, която изработиха учениците от сатовчанската гимназия, бе посветена и на 145-годишнината от създаването на училище в Сатовча.

Поздравления получиха всички ученици, родители, учители за традицията, която не е прекъсвала повече от 1330 г.

Мотото и призивът на дългата мартеница бе „И нека помним, че бяло – червеният конец е здравата нишка, която свързва българите по света в едно цяло: Честита баба Марта!“.

„Честита Баба Марта!“ бе и пожеланието, с което се обгръщаха днес единадесетокласниците към по-малките ученици от началния етап на обучение и техните учители.

Всички получиха по една мартеничка, а на целия клас единадесетокласниците подариха собственоръчно изработена голяма мартиница - Пижо и Пенда.

Малките ученици бяха приятно изненадани от усмихнатите по – големи момичета и момчета.

С мартеничка и най-красиви пожелания не се разминаха и директорът на гимназията - Джеват Дунчев, и медицинската сестра - Наталия Косерова.

Приповдигнатото настроение и красивите усмивки в училището в Сатовча, провокирани от червенобелите Пижо и Пенда, продължи през целия ден.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK