Самолет със 189 души се разби в Индонезия

Снимка: бТВ

Пътнически самолет със 189 души на борда се е разбил в Индонезия. Не е имало българи в самолета по информация на посолството ни в Джакарта, съобщиха за bTV от Миинистрество на външните работи.

„Голяма трагедия, няма оцелели от тази катастрофа, веднага се е активизирала Спешната помощ на европейската служба и на нашето посолство. Нито имаме данни за загинали българи, нито имаме позвънявания от близки, които не знаят къде са техните роднини. По моя информация самолетът е нов – на 3 месеца, в момента се уточняват причините за тази катастрофа”, каза министърът на външните работи Екатерина Захариева в прадаването „Тази сутрин”.

„Боинг 737” на индонезийската компания „Лайън еър” е изпълнявал полет от Джакарта за остров Суматра. Изчезнал е от радарите само 13 минути след излитането си. Местни лодкари са го видели да се разбива в морето.

На борда му е имало 179 възрастни пътници, 3 деца и 7-ма души екипаж. Започнала е спасителна операция. Спасителите са намерили отломки от падналата машина - сред тях седалки, спасителни жилетки и мобилни телефони.

Самият самолет вероятно е потънал на около 35 метра дълбочина. Машината е била нова и е била в експлоатация от август, а двамата пилоти имат общо 11 000 летателни часа, съобщиха от „Лайън еър”. Причините за катастрофата се изясняват./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK