Георги Бошнаков и семейството му са загинали в падналия самолет

Самолет "Чесна" (Cessna) , от серията 210, снимка: Аdrian Pingstone

49-годишният Георги Бошнаков и семейството му са загиналите при падането на самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна администрация на Северна Македония.

Мъжът е управлявал машината, а на борда са били съпругата му  Калина Корнажева - Бошнакова и дъщерите им Гергана и Биляна, на 14 и 18 години. Машината е летяла от Охрид за София, пише скопското издание "Курир".

Първоначално се появи версия, че Бошнаков е шеф на отдел "Внедряване и поддръжка на информационните технологии" в Агенцията по вписванията. По-късно стана ясно, че става въпрос за съвпадение на имената и загиналият е бизнесмен, занимаващ се с рециклиране на отпадъци, посочват от TrafficNews. Неговата съпруга е известна адвокатка.

От македонските въздухоплавателни власти са съобщили на българските си колеги, че при опита на малкия самолет за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и машината е паднала на 80 км южно от града.

"Намерени са мястото на катастрофата и самолетът. За съжаление, всички на борда са загинали. Той с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзка се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов.

Чесната се е разбила близо до Солунска глава, който със своите 2540 метра е най-високият връх на планината Якубица в централната част на бившата югославска република. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония. /Тrafficnews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK