Самолет кацна аварийно в София. Ударен е от мълния

Снимка: novini.bg

На софийското летище кацна аварийно самолет на авиокомпанията Wizz Air с полет от грузинския град Кутаиси за гръцкия Кавала, съобщиха от летището в Кутаиси.

Малко преди кацането в Кавала самолетът бил ударен от мълния, поради което трябвало да кацне в София. „Самолетът вече приближаваше Кавала, когато бе ударен от мълния, поради което той принудително се приземи на летището в София.

Авиокомпанията ще осигури транспортирането на пътниците от София за Кавала“, разкриха от грузинското летище. От Летище София потвърдиха за БГНЕС за кацнал самолет на Wizz Air от Грузия тази сутрин.

По тяхна информация причината са лошите метерологични условия в Кавала. Самолетът не е могъл да кацне там и екипажът е взел решение да се насочи към резервното летище, което е София, обясниха от летището в столицата ни. По данни на грузинската телевизия "Рустави 2", пътниците вече 5 часа се намират в София и очакват помощ.

Те не могат също да се свържат с грузинското консулство. При инцидента никой не е пострадал. Не е ясно защо самолетът трябвало да се насочи към съседна държава, след като Солун и други гръцки летища са много по-близо до Кавала от София, съобщава телевизията. БГНЕС/РИА-Новости

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK