Общинският съвет в Гоце Делчев прие отчета за дейността на МБАЛ „Иван Скендеров“

Снимка: Infomreja.bg

Взети бяха мерки за подпомагане на здравното заведение

На днешната си сесия общинските съветници в Гоце Делчев приеха с  26 гласа „за“ и двама „въздържали се“ отчета за дейността на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД през 2019 година. Безрезервно те приеха и двете предложения, направени от кмета на общината Владимир Москов.

„След обсъждане в комисиите на Общинския съвет с участието на управителя на болницата и с оглед на писмата, които отправиха към нас лекари от здравното заведение, предлагам да определим общински съветници , които да участват в заседанията на Медицинския съвет и да подпомагат неговата дейност съгласно оздравителния план, приет  миналата година“ – каза градоначалникът.

Групата от БСП предложи за свой представител Атанас Самандов, от ГЕРБ – Николай Джингаров, от Местна коалиция за Гоце Делчев – Мария Бозукова, от ДПС – Сайди Чолак.

Второто предложение се отнася до проучване в кратък срок на положителен опит в управлението на болници, което би довело до по-добра услуга за гражданите и по-добър финансов резултат. По мнението на вносителя, необходимо  е да се направят консултации с водещи специалисти, след което Общинският съвет да бъде информиран и да вземе съответни решения.

Желанието на всички е в МБАЛ „Иван Скендеров“ да се работи спокойно и здравното заведение да се развива в интерес на гражданите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK