Самодейките към Сдружението на хора с увреждания в Гоце Делчев се готвят за нови изяви

Снимка: Infomreja.bg

Само година след създаването си групата има вече има редица награди

Наближава празникът Трифон Зарезан, който събира на площада в село Делчево самодейци от различни фолклорни формации. За втори път в програмата ще участва група „Росна китка“ към Сдружение на хора с увреждания „Всички заедно“ – Гоце Делчев.

Групата се подготвя усилено за предстоящата си изява. Една година след първото си излизане пред публика, което беше именно в Делчево, изпълнителките са много по-уверени в себе си, защото междувременно са участвали в редица фестивали и са спечелили много призови места. Били са на събори в Дорково и Костандово, където са получили грамоти.

А на фестивал за хора с увреждания в Смолян са спечелили три медала – златен, сребърен и бронзов, и диплом за участие – първа степен. Явили са се и на фестивала в Невестино, където също са се представили успешно.

С увлечение Росица Трендафилова – председател на Общинската организация на хора с увреждания и ръководител на самодейките, разказва за изявата в Перник, където в журито е бил известният дуем Мими Иванова и Развигор Попов. Оттам нашенките са се завърнали не само с грамоти и дипломи, но и с един златен, два сребърни и един бронзов медал.

Голям е ентусиазмът на жените от група „Росна китка“, които изпълняват автентични народни песни. Но за успехите си те са благодарни и на общинското ръководство, което ги подкрепя и финансира пътуванията им за участия в различни фолклорни прояви.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK