Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев награди сурвакарската група от село Джерман

Снимки: Община Дупница

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев награди сурвакарската група от село Джерман, която спечели първо място и най-голямата награда "Златна маска" от 27-ия международен маскараден фестивал в Перник "Сурва 2018". Това е най-престижния в Европа фестивал и събира стотици групи от десетки страни, а "Златната маска" е най-голямата награда. 

Част от участниците начело с кметът на селото Ангел Цветков гостуваха в кметския кабинет. Гостите изненадаха инж.Чимев и заместникът му Крум Милев облечени като воеводи, с което допринесоха колорит. Досега Джерман никога не е печелил голямата награда. "Това е върхът. По-голяма от тази награда няма. Години труд от всички, и участници, и читалището и кметството и Общината най-накрая се увенчаха с успех.

От тук насетне ще гостуват нашите групи в чужбина на различни фестивали. Благодаря от името на всички на инж.Чимев и г-н Милев за това, че винаги са ни помагали при всички наши участия и подкрепят", заяви Цветков.

Групата от Джерман бе една от най-многобройната със 180 участници, като най-малкият бе на 5 години. "на повечето фестивали съм бил и аз и знам каква е атмосферата и борбата да спечелиш първото място.

Можете да разчитате и в бъдеще, както и досега на нашата помощ. Следващата година съм готов и аз да се включа във фестивала като участник от Джерман", заяви инж.Чимев. Той връчи плакет на Община Дупница, както и сумата в размер на 500 лева на сурвакарската група. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK