Самодейците от Вълкосел обраха аплодисментите на събора в Доспат

снимка: infomreja.bg

Самодейни групи от Гоцеделчевско и тази година представиха своето творчество на голямата сцена на събора в Доспат, който се проведе през почивните дни.

Общинската управа на родопския град традиционно кани самодейни групи - певци и танцьори, от Неврокопския край и предимно от общините Сатовча и Хаджидимово за участие в почти тридневната програма на традиционния събор.

Общините Сатовча и Доспат стана традиция да канят взаимно фолклорните си състави и изпълнители на двата летни събора - този, който се провежда край село Ваклиново, и форума в Доспат.

Тази година аплодисментите на публиката и водещите обраха самодейците от сатовчанското село Вълкосел, които с изпълненията и атрактивните си носии успяха да изправят на крака насядалите покрай сцената стотици съборяни.

Любителите на фолклора по време на заключителната част от тържествата в Доспат се насладиха и на изявата на самодейците от село Абланица, община Хаджидимово, както и на останалите участници във фолклорния форум от целия Гоцеделчевски регион.

 

КОМЕНТАРИ

bimo14:24 - 27.08.2013
bravo samo taka
erika10:54 - 27.08.2013
bravooooo
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK