Приключи санирането на читалището в Разлог, прерязват лентата в понеделник

Снимка: Община Разлог

Приключи санирането на читалището в Разлог.

Общата стойност на проекта е 1 025 480,61 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 853 194,30 лева, националното съфинансиране е 150 563,71 лева, собственото съфинансиране е 21 722,60 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

По проекта се изпълняват строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационната инсталации, също така се монтира  котел  за отопление на газ, ремонтират се външни парапети, санитарните помещения,  мълниезащитната инсталация на сградата и други.

Основната цел на проекта е постигане и гарантиране на устойчив растеж на град Разлог, чрез комплексно преодоляване на основните икономически, урбанистични и социални проблеми. Проектът цели още да се подобри жизненият стандарт и условията на живот на местното население. Специфична цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност в сграда на културната инфраструктура - НЧ "15 септември 1903 -1909 г." в град Разлог, като се намалява крайното потребление на енергия и косвено се намаляват емисийте на парникови газове.

На 13 август 2018г. (понеделник) от 11.00 часа пред сградата на НЧ „15 септември 1903-1909г.” – гр. Разлог ще се проведе официална церемония „Рязане на лента” на обновената сграда на културния дом.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK