Самодейци от читалищата в Разлог участваха във великденски концерт

Снимки: Община Разлог

Великденските мероприятия в Разлог са част от празничното настроение на жителите и гостите на града. Дни преди Великден на централния площад в Разлог се проведе великденски концерт.

Мероприятието бе организирано от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. В него взеха участие фолклорни групи и индивидуални изпълнители от читалищата в община Разлог.

Концерта откри Детско театрално студио към читалището в града, с ръководител Росица Тумбева. Децата, облечени като великденски яйца, представиха стихове, свързани с Великден. 

Много настроение визуализираха всички изпълнители на сцената. Традиционно изпълненията на читалищата остават следа в душите на публиката от красивото народно творчество на Разложкия край. 

Самодейците от всички читалища показаха своя талант пред препълнения площад, а концертът уважиха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина, д-р Мария Копанарова-Тасева-председател на ОбС-Разлог, Венцислав Гърменов-зам.-кмет по социалните дейности, жители и гости на града. 

Пред сцената и тази година бе представена изложба на боядисани яйца и козунаци от местни производители, с които бяха почерпени присъстваците на площада в Разлог. 

Концертът завърши с изпълнение на самодейците от НЧ „Самообразование“, с. Бачево и с пожелание за светъл празник, който да донесе мир и спокойствие в домовете на всички, любов и вяра в бъдните дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK