Само за два дни – 5 „находки“ на наркотици в Югозапада

Снимка: МВР, архив

Общото тегло на засадената край Коларово марихуана е около 305 кг

Около 22:10 часа на 15-и август служители на реда спират за проверка в Сандански лек автомобил „Рено Експрес“. В джоба на пътника – 24-годишен мъж от Русе, е открито полиетиленово топче, съдържащо 0,03 г канабис. Образувано е досъдебно производство.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

Същия ден, в хода на провеждаща се специализирана операция по линия „Наркотици“, в местността Грънчар, землище на с. Влахи, общ. Кресна, полицейски служители установяват нива, в която се отглеждали растения от рода на канабиса – 15 броя, с общо тегло около 4,175 г.

По случая е образувано досъдебно производство.

Отново на 15-и август в качеството на обвиняем е привлечен 42-годишен мъж от село Кулата за това, че в жилището си е държал марихуана – около 44,37 г., без надлежно разрешително.

Предния ден в местността Костенчелък, землище на петричкото село Коларово, в обезлесен участък са открити 102 броя зелени тревисти растения с общо тегло около 305 кг, реагирали положително на марихуана.

Образувано е досъдебно производство.

През този ден е извършена проверка и в ниви, намираща се в местностите     Шаранковица и Гьоргьовска река. Там са били засети и отгледани общо 33 броя растения, реагирали на канабис. Общото им тегло е 9 кг.

Образувано е досъдебно производство.

Работата по случая продължава

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK