Само за ден кметът на Разлог нае 86 души

снимки: Община Разлог

Само за един ден кметът на Разлог инж. Красимир Герчев даде работа на 86 души. Това стана възможно, след като Община Разлог бе одобрена по проект „Нов избор – развитие и реализация” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. По проекта от 2012 г. досега са назначени общо 221 души.

Новоназначените от днес работят към отдел „Териториално и селищно устройство” на Общинска администрация - Разлог на длъжност работник, поддръжка на  пътища, за срок от 9 месеца на заплата от 380 лева.

30 души ще работят в Разлог, 14 в село Бачево, 13 в село Баня,  11 в село Долно Драглище, 7 в село Горно Драглище, 4 в село  Елешница и 3 в село Годлево.

В преките задължения на служителите са включени дейности като изработване, поддържка и ремонт на отводнителните пътни съоръжения. Те ще следят за свличане на земни маси и камъни по общинската пътна мрежа и ще ги отстранява при необходимост, както и ще отремонтират нарушената пътна настилка.

Ежедневната им работа се възлага и планира от началника на отдел „Териториално и селищно устройство” и специалист от същия отдел.  Работодател на всички назначени е кметът Герчев. Месечният доход на всеки се осигурява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” чрез Европейския социален фонд и не натоварват бюджета на Община Разлог.

Това са последните обучени кадри, които ще бъдат назначени по този проект. До момента са назначени 221 души, разпределени в различни сфери на дейности като градинари, поддръжка на пътища, строителството на сгради, водопроводчици, техник – еколози, организатори на спортни дейности, помощник треньори и планински спасители.

Всички наетите лица отговарят на един от следните три критерии - да са на възраст до 29 години, да са на възраст над 50 години или да са трайно безработни в период на 1 година. Всички лица преминават курс на обучение и придобиване или повишаване на професионалната си квалификация.
 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK