Само три общини в Пиринско имат законни площадки за скрап

снимка: infomreja.bg

Нови изисквания към площадките за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали въведе екоминистерството. Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Благоевград вече е уведомила всички оператори на подобни терени, на които се третират метални опаковки, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, стари батерии и акумулатори, както и излезли от употреба автомобили.

Според новите разпоредби тези площадки трябва да са разположени на територии, определени с общи устройствени планове за производствени и складови цели или пък на обекти от железопътната инфраструктура със стопанско предназначение.

Действащите към момента площадки трябва да се съобразят с новите изисквания да януари следващата година. РИОСВ-Благоевград стриктно ще прилага новите изисквания на закона. Онези търговци, чийто площадки не отговарят на нормативните условия, ще бъдат закривани.

В Благоевградска област към момента само три общини  - Благоевград, Разлог и Банско, имат приети и одобрени общи устройствени планове с определени зони за производствени и складови дейности.  Предстоят проверки, които ще установят кои площадки трябва да бъдат приведени в съответствие с новите изисквания до средата на януари 2012 година.

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za