Ученици от Банско се обединиха срещу тормоза

Снимки: Община Банско

Под мотото ,,Всички различни, всички равни“ учениците от ГТ ,,Алеко Константинов“ в Банско се присъединиха към към международната инициатива за отбелязване на седмицата „Анти-тормоз“, провеждана от 13. до 17. ноември. Водени от желанието да изразят непримиримоста си към тормоза в училище,в мероприятието се включиха всички гимназисти.

Подготовката за събитието започна дни преди самото честване. Под ръководството на класните ръководители г-жа Роза Козарева и г-жа Славка Сланчева, учениците от VIII иX клас разгърнаха творческите си умения и изготвиха постери, плакати, розови лентички за всички в училище. В подкрепа на идеятана вратата на всяки кабинет бе закачено логото на мероприятието ,,Не на агресията! Усмихни се!“.
Във фoайето на гимназията в подготвения сценарий средношколците изразиха личното си отношение дa yчат в oбcтaнoвĸa нa дoвepиe и paзбиpaтeлcтво не за един ден.

Посланията: ,,Бъди миротворец!“, ,,Не на тормоза!“, ,,Спри! Бъди силен, а не насилник!“ са израз на приемане и разбиране на богатото многообразие на култури в нашия свят, в чиято основа стои ЧОВЕЧНОСТТА.

В подкрепа на идеята учениците от XI и XII клас също се включиха в седмицата на антитормоза иизгледаха подготвените презентации по темата: ,,Антитормоз, разлика между насилие и тормоз“.

В обръщението си към учениците директорът г-жа Стефка Христова сподели, че следващата стъпка в насока ,,не на тормоза“ включва обучение с родители, чиято роля е твърде важна в определяне на самочувствието и себеоценката на подрастващите.
С общи усилия Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ ще се превърне в зона, свободна от насилие и място за по-висок интелектуален и духовен растеж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK