Само на 20, а вече първенец. Модният подиум - дом за бъдеща дизайнерка от Банско

Снимка: Infomreja.bg

Усмивка, но зад кулисите се долавя през светлините на прожекторите.

Зад модния подиум стои Йорданка Кадева. Тя е първокурсничка в ЮЗУ. Изучава специалността „Моден дизайн“. Родом е от Банско – това обяснява нейния хъс.

Йорданка е завършила Математическата гимназия в Благоевград, но цял живот рисува. „Винаги си драсках нещо, рисувах си някакви модели, рокли…всичко тръгна от молива и листа хартия“.

Никога не е предполагала, че ще се занимава с мода, но сега уверено споделя: „Знам, че това е моето. Това е моето всичко!“.

Дани е на 20 – красива, млада и амбициозна. Тя е жената-стил. Облечена с широк панталон, черна копринена риза и елегантен шал, Йорданка привлича погледите на и извън подиума.

Какво е да създаваш дрехи?

Реално за мен това е всичко, защото модата е единственото, с което мога да си представя да се занимавам в бъдеще. Като модел – никога не съм работила и това е първото ми участие, но като цяло се надявам да успея да се развия като дизайнер, и то световен дизайнер.

ЮЗУ е твоят втори дом вече, как се чувстваш тук?

Аз съм очарована от преподавателите от моята катедра, колегите ми са много готини и самата атмосфера, която е създадена е нещо уникално.

Началото на твоята модно образование и кариера започна…

Всичко при мен започна с рисуване. Родителите ми знаеха, че сърцето ми ме влече да създавам дрехи. Те ме подкрепиха и сега ето ме тук.

Първокурсничка спечели първа награда на десетото по ред за Факултета по изкуствата ревю.

Подозираше ли подобен развой?

Изобщо не очаквах тази награда, даже бях готова да си тръгна преди това. Първоначалната идея беше аз и моя колежка да участваме в колекцията на Алекс Кирчев. В колекцията бяха представени 6 модела, сред които и аз.

Плановете ти за в бъдеще?

В момента работя над някои неща, надявам се да успея да направя някоя колекция в скоро време.  За напред е малко в тайна, все още искам да видя дали ще се развият нещата. През ноември ще участвам отново в колекция на Алекс.

Йорданка държи грамота за първенец  „Топ модел“. Казала на майка си, че ще се включи в колекцията на колегата си Алекс, а сега „трябва да звънна и да кажа „Спечелих първо място!“.

Емоцията не спира да владее младата дама. Надеждите ѝ са големи – тя залага всичко на крилете, които ще ѝ даде ЮЗУ и на собствените си сили.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK