Само един кмет от Кюстендилско уважи съвещанието, свикано от областния управител Йордан Татарски

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Областният управител Йордан Татарски свика съвещание с кметовете от региона и експерти от администрациите на органите на централната изпълнителна власт. Съвещанието се проведе вчера в сградата на Областната администрация в Кюстендил.

Дискутираха се актуални проблеми на регионалното развитие и благоустройството в областта и възможностите за тяхното решаване чрез съвместни действия на централната, регионалната и местната изпълнителна власт.

В срещата участваха Лидия Станчева  - директор на дирекция в МРРБ, Румяна Рангелова – държавен експерт в МОСВ, Гергана Ганчева – старши експерт в МОСВ, Владимир Джоров – инженер  ПППР в „Кюстендилска вода“ ЕООД, Людмила Тасева – заместник – началник на ДНСК, Параскева Мицова – началник на РОНСК- Кюстендил към ДНСК, инж. Юлияна Божилова – директор на ОПУ – Кюстендил, инж. Здравчо Тодоров – директор на РДГ- Кюстендил, инж. Антоанета Делева  и Антоанета Вачева – държавни експерти в МЗХ, Ирина Белчева – главен експерт в МЕ, инж. Антон Младенов, инж. Милена Христова – старши експерт ВиК в община Кюстендил.

Съвещанието уважи само един кмет от областта - управникът на община Трекляно Радко Петрунов. Останалите общини бяха представени от заместник-кметове - Йордан Глогов – заместник- кмет на община Невестино, Красимир Георгиев – заместник-кмет на община Дупница, Детелина Борисова – заместник-кмет на община Бобов дол.

"Необходимо е да обработим резултатите от днешното съвещание, за да направим категорични изводи къде се намираме. Но поставената цел не беше постигната. Присъстваше само един от деветте кметове в областта. Невестино, Дупница и Бобов дол бяха представени от заместник- кметовете. Съгласуваността  между  териториалната, местната и централната власт има пробойни, които ще се запълнят, когато в резултат на днешните ни срещи ще подготвим конкретни питания  и ще намерим точния механизъм как да бъдат отстранени тези пропуски. Като цялостна схема на работа връзката е нарушена", констатира Йордан Татарски.

Не се осъществи и замисълът на областния управител да се излезе с обща декларация от всички кметове на общини в Кюстендилска област и областна администрация, за да се решават заедно проблемите в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK