Огромен саламандър ще "катери" лесопарк "Хисарлъка"

Евгени Серафимов, снимка: Личен архив

Проектът "Дъждовник" стартира в Кюстендил. Той е продължение на миналогодишния проект "Майстора на един декар", който беше реализиран на централния градски площад в Кюстендил.

Тази година художникът Евгени Серафимов и школата, която ръководи - "Новите майстори", под формата на лятна академия ще реализират един мащабен артистичен продукт върху един от подстъпите към лесопарк „Хисарлъка“, а именно едно много стръмно стълбище с голяма денивелация и над 300 стъпала.

„Отново в основата е идеята децата през летните дни да се занимават с изкуство, като този път целта е челата на стълбището да образуват един огромен саламандър (дъждовник), който да се "катери" към „Хисарлъка“.

Освен чисто естетическите и художествените аспекти, проектът има и чисто екологична насоченост. Дъждовниците (защитени от закона) живеят в „Хисарлъка“ и свидетелстват за неговата чистота и уникалност“, каза за ИНФОМРЕЖА Серафимов.

Предвижда се по проекта отново да работят около 50-60 деца, които в рамките на 3-4 дни да успеят да покрият тази голяма площ. Младежка банка е организацията, която стои зад проекта и прави възможно реализирането за втора година на такава артистична инициатива.

Работното начало е насрочено за 10 юли. Предвижда се боите да са по-трайни и ще могат да останат 3-4 години.

„Идеята е това място да се превърне в място за срещи на младите и място за стрийт култура“, допълни още Евгени Серафимов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK