Школа "Новите майстори" представи портрети с етно звучене

Снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"

Школа "Новите майстори" към Сдружение "Партньори - Кюстендил" с ръководител художникът Евгени Серафимов представи четвъртата си тематична изложба.

След гигантския портрет на Владимир Димитров - Майстора, разположен на един декар в центъра на Кюстендил миналото лято, школата представя 20 от по-големите си възпитаници в обща изложба "Етнография на лицето".

Темата са портрети, които имат подчертано етнозвучене, това са лица на хора от малки, откъснати от цивилизацията кътчета. Колоритни и провокативни. Портретите са рисувани цяла година и показват развитието на талантите, които кюстендилската публика познава от предходни изложби.

Миналата година преди Великден школата показа 40 от най-красивите български манастири. На откриването на изложбата специален поздрав за всички присъстващи бе изпълнението на Симона Станоева - солист на Мистерията на българските гласове, и хорът за народно пеене с диригент Адела Харалампиева.

Виолета Атанасова прочете свое произведение - част от цикъла "Етнография на сърцето". Над 200 души уважиха откриването на изложбата във фоайето на Драматичен театър - Кюстендил.

Децата получиха свидетелства от Веска Миланова - председател на УС към сдружение "Партньори", и подаръци от община Кюстендил, връчени от Дима Укалска - началник на отдел "Култура и духовно развитие".

Изложбата ще остане в Театъра до средата на май. Картините се продават, голяма част бяха откупени от гостите на града, дошли тук за великденските празници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK