Напрегната нощ при Кресна: Повече от час пътят за Гърция остана блокиран

Снимка: Infomreja.bg

Протестът тази вечер започна традиционно пред сградата на Община Благоевград

Протестиращи блокираха Е-79 при Кресна. Това е втората блокада на главния път за деня, по-рано пътят за Гърция бе блокиран за кратко от граждани при Кочериново.

Протестът тази вечер започна традиционно пред сградата на Община Благоевград и се пренесе до офиса на ГЕРБ в града, след което завърши пред Областната управа.

Протестиращите от Благоевград се насочиха към Кресна, те бяха подкрепени от местните.

Около 20 ч. с флашмоб – символично преминаване по пешеходната пътека, преминаваща през Е-79 и свързваща двете части на града, протестиращите затвориха пътя за Гърция за около час.

Около 21 ч. дойде подкрепление за служителите на реда от звено „Жандармерия“, както и патрули от Благоевград, които с жива верига изтласкаха всички протестиращи. Комисар Доклев – началник на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Благоевград, отправи предупреждение към хората на пътеката, които му отвърнаха с възгласи „Оставка!“.

Не бе упражнено полицейско насилие върху гражданите, до конфронтация не се стигна. Някои от местните бяха недоволни, че не могат да преминат по пътеката и да се приберат в домовете си, но на няколко паузи, бяха допуснати да преминат.

Движението, което бе блокирано и много водачи и пътници в коли, автобуси и камиони, бе интензивно след освобождаване на пътеката.

В 22 ч. протестиращите си тръгнаха. Молба за освобождаване на пътеката отправи и кметът на Кресна – Николай Георгиев.

Полицейски патрули стояха на пост при Симитли, а особено засилено присъствие имаше при кръговото кръстовище между Благоевград и Е-79, което по-рано днес имаше опит да бъде блокирано.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=INFOMREJA&set=a.3821187507907777

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK