С вълнуващо тържество учители, родители, ученици и гости отпразнуваха 120-годишнината на училището в Баничан

Снимки: ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Баничан

С вълнуващо тържество, на което присъстваха много родители и гости, децата и учителите от ОУ "Св. Пайсий Хилендарски" в село Баничан отпразнуваха 120-годишнината от създаването на училището и предстоящия голям празник 24 май - Ден на славянската писменост и българската просвета и култура.

Децата от празнуващото училище удивиха многобройната си публика с невероятните си изпълнения на сцената, за което получиха много поздравления и аплодисменти. 

За ученическите си години в ОУ "Св. Паисий Хилендарски" днес, на неговата 120-годишнина, си припомниха както бивши ученици, така и техните родители, баби и дядовци на децата, които днес се учат на четмо и писмо в школото в гоцеделчевското село Баничан.

В чест и на двата празника родители, учители и ученици се поздравиха и с добрите успехи, които постига учителският колектив при обучението на учениците, което стана видно и от техните изяви на сцената.

Директорката Магдалена Робова поздрави всички гости на тържеството и най-вече талантливите ученици и техните учители за хубавата празнична програма. 

Сред гостите бяха и кметовете на Баничан и Господинци - Иван Каръков и Ахмед Ходжов.

В последните години в училището в Баничан учат учениците и от двете села. 

 

Кметовете на Баничан и Господинци останаха възхитени от празничния ден в училището в Баничан

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK