Има ли пробив в системата на МВР? 8 убийства, непроверени самолети, бегълци

Снимка: Infomreja.bg

Има ли пробив в системата на МВР?

В края на 2017 до ден днешен се случиха знакови престъпления, някои от които останаха неразкрити. Други пък като случая в Нови Искър бяха подложени на множество съмнения от страна на обществото.

Преди и след началото на Българското европредседателство бяха извършени две убийства в столицата.

Едното – на 18.12.2017 г,. в центъра на София бе застрелян служител на НАП. Неизвестен се прицели в 43-годишния мъж, който бил в БМВ-то си. На 12.01. прострелянитят почина във ВМА.

Седмица преди кончината на служителя на НАП се случи показно убийство в близост до офиси в София. На 8.01. в 10.05 ч. фатално бе прострелян Петър Христов, крупен бизнесмен от Велико Търново, собственик на „Лактима България“. Христов бе свързан с групировките на СИК и ВИС, както и с Цветан Цветанов.

Най-шокиращо бе убийството на цяло семейството от Нови Искър. Навръх Нова година бе установено, че в къща в Нови Искър има 6 трупа – на майка, баща, дъщеря, приятеля ѝ, баба и куче.

Първоначално нямаше заподозрян. Ден по-късно МВР съобщи, че за издирване във връзка с масовото убийство, което бе прецедент в страната ни, е извършено от Росен Ангелов. Опасен, физически здрав и влюбен в убитата Кети Кюхова, Росен бе търсен под дърво и камък из Искърско. След седмица бе намерен трупът му – мъжът се е самоубил, преди което е гледал детско порно, обявиха от полицията.

Поредният случай в рамките на 2018 е с непроверения френски самолет, който кацна на Летище София. Министър Радев разпореди незабавна проверка в сектор „Гранична полиция“. На брифинг в Благоевград Радев каза, че много добре ще обмисли дали да поиска оставката на шефа на „Гранична полиция“, но определи случая като сериозен пропуск. Същият ден във Франция бе извършен терористичен акт със заложници в голям магазин.

Последният случай е отпреди дни и отново е свързан с проверка на терминала в София, този път на холандски самолет.

Още вчера от МВР съобщиха: „Всичките 103 пасажери от полета са обработени без изключение“.

Продължава и към момента издирването на избягалите затворници от Софийския затвор.

Според министър Радев подготовката на бягство е имало преди година, а според комисар Младенов близки на затворниците са вкарали оръжието, с което двамата бегълци са нападнали полицаите в затвора.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK