КОВИД мерките в Разлог ще важат до края на годината

Снимка: Infomreja.bg

Ограниченията са временни и важат от 13.11.2020 г. до 31.12.2020

И кметът на Разлог и председател на Общинския кризисен щаб, разпореди мерки срещу КОВИД пандемията.

Според заповедта му, ограниченията са временни и важат от 13.11.2020 г. до 31.12.2020.

В заповедта се отменят:

1. Всички общински мероприятия с масов характер на закрито и открито на територията на община Разлог.

2. Всички празнични събития, като: сватби, кръщенета, годишнини, чествания, с изключение на организираните за подписване на граждански брак, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.

3. Всички културни и развлекателни прояви, в т. ч. театри, концерти, сценични прояви, репетиционни дейности от танцовото, актьорското и музикалното изкуство на закрито и шествия.

4. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за подготвителните групи на закрито.

Намалява се работното време на заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, барове и кафе – сладкарници до 23.30 часа.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите да:

- осигуряват дезинфектант за ръце на входа на обекта;

- създават организация за контрол на входа на обекта по отношение броя на влизащите лица и носенето на защитни маски за лице;

- поставят на видно място информационни табели или информират по друг начин потребителите на услуги за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето при посещението на съответния обект.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK