С великолепен концерт Камерна опера - Благоевград, откри своя 50-и юбилеен сезон

Снимки: Община Благоевград

Концертът бе посветен на 100-годишнината от рождението на краля на тангото Астор Пиацола

Много красота, страст, нежност се събраха в един почти двучасов концерт, по време на който публиката остана без дъх, влизайки в нови и нови теротирии на тангото.

Концертът, посветен на 100-годишнината от рождението на краля на тангото Астор Пиацола, постави началото на юбилейния сезон на Камерна опера - Благоевград.

Освен музика от Астор Пиацола публиката имаше възможност да чуе и музика на други композитори, както и авторска музика на самия диригент Мелани Местре от Испания, който солира на пиано.

Сред специалните гост-солисти бяха Хосе Алехо - цигулка, от Мексико и Ана Туркал - виолончело, от Хърватия.

Велоколепието на концерта допълниха студентите от специалност "Съвременна хореография" в Югозападен университет "Неофит Рилски". Водещият Станислав Кимчев поднесе интересна информация за произведенията.

"Преживяла и години на възход, и години на застой, Камерна опера Благоевград празнува своята 50-а годишнина. В този празничен ден имам честта и удоволствието от името на кмета на община Благоевград Илко Стоянов да благодаря на всички, преминали през историята на Камерна опера и да пожелая на всички, които с в нейното настояще и градят нейното бъдеще, да следват и отстояват мисията си на творци с високи цели!" - каза Силвия Домозетска, директор дирекция "Култура" в Община Благоевград.

Краят на концерта се превърна в един много дълъг бис, а емоциите на публиката бяха мултиплицирани в прекрасни постове в социалните мрежи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK