С тържествен концерт в Благоевград започват честванията на Освобождението

Снимка: Infomreja.bg

Честванията по повод Националния празник на България - 3. март, започват с празничен концерт.

Събитието ще се проведе в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ на 2. март от 18:30 часа. 

Участие ще вземат Смесен хор „Ален Мак“, Градски детски хор, КМО „Пирински звуци“, ВА „Езерец“, ДФГ „Джумайчета“ и ДТС „Вихрен“.

В концерта ще се включат още Пирински танцов ансамбъл и Студентски фолклорен ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград.

Режисьори на спектакъла са професор Николай Цветков и доц. Георги Гаров. 

В навечерието на 140 години от Освобождението на България от турско робство, жители и гости на Благоевград ще станат част от една патриотична възхвала на историята и действията, довели до свободна България.

Отбелязването на 140 години от Освобождението на България включва и изложба под надслов „... И от век на век....“. Експозицията ще бъде официално открита в 11:00 часа на 2. март във фоайето на Регионален исторически музей- Благоевград.

В изложбата ще бъдат представени оригинални веществени, документални, снимкови и печатни материали, съхранявани във фонда на музея. Акцент в експозицията ще бъдат автентични вещи и документи на опълченци от Пиринския край.

 От 11:30 часа в зала "Изкуство" IV на Регионална библиотека „Димитър Талев“- Благоевград ученици от 2. клас от СУИЧЕ ще представят рецитал под надслов „3. март - свята дата“.  Ще бъде представена и мултимедийна презентация, свързана с Освобождението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK