България направи нужното на старта на Лигата на нациите, но има още какво да променя

В началото на месец Септември стартира първото издание на т. нар. Лига на нациите по футбол. Новият европейски турнир има за цел да замени приятелските мачове между националните гарнитури, като ги събере в една нова надпревара, даваща шанс за класиране на Европейско първенство. България също стартира своето участие в турнира, като го направи по възможно най-добрия начин - с 2 победи от първите си 2 двубоя. За момента работата е свършена по великолепен начин, но все още има доста път, който националите ни трябва да извървят, за да изглеждат далеч по-добре.

Как България спечели двата си мача?

В първата си среща от турнира родните национали гостуваха на Словения. Всички онлайн букмейкъри, сред които и родната компания Efbet, даваха по-добри шансове за успех на домакините. Словения не беше в най-добрата си форма, което в крайна сметка си пролича в течение на мача, но все пак е отбор, от който се очакваше победа в такъв двубой. Все пак бързото попадение на Краев даде надежди на нашите, а когато той се разписа за 1-2 през втората част, оформи и крайния резултат.

Във втория си мач “лъвовете” отново бяха аутсайдери. Този път бяха посочени като такива у дома срещу Норвегия. В платформата на Betfair дори коефициентите за победа на Норвегия се понижиха драстично в определен момент, което ясно показваше накъде вървят прогнозите. Не така обаче смятаха националите, които някак излъгаха своя съперник и спечелиха с 1-0 след попадението на Радослав Василев.

Следващият ни сблъсък е у дома срещу Кипър. За срещата може да се възползвате от всеки един бонус код за Winbet, който ви носи допълнителни възможности за печалба, докато проследявате мача на живо в платформата на оператора. Двубоят е на 13 Октомври и ни дава възможност да продължим с пълен актив от точки в надпреварата.

Българският национален отбор по футбол стартира с 2 победи и засега оглавява своята група, но и в двата мача националите имаха трудни моменти, дори и късмет. Особено през първото полувреме на мача с Норвегия ясно си проличаха пробойните в защитния вал, като само благодарение на неточните мерници на норвежките футболисти нашите не губеха първи в резултата. И в двата мача България имаше по-малък процент владеене на топката, но в крайна сметка спечели. Това е важното, защото историята помни победителите, но има и някои други аспекти в родния футбол, заради които са нужни промени.

Какво ни липсваше?

През последните години българският национален отбор по футбол не е постигал някакви знаменити успехи или пък да се е класирал за голям международен форум. Все още чакаме това да се случи, след като за последно играхме финали на Евро 2004. Именно и заради тези пропуснати първенства в годините от тогава насам България загуби голяма част от публиката си. В домакинството срещу Норвегия на стадион “Васил Левски” имаше около 10 000 души, което едва ли е достатъчно за мач на националния ни тим. Да, в последните световни квалификации показахме, че можем да бъдем много опасни у дома срещу отбори като Швеция, Франция и Холандия, но в крайна сметка не постигнахме нищо. Тогава стадионът беше пълен до голяма степен и заради противниците, които имахме, но целта не е един отбор да пълни стадиона само срещу големите. Феновете трябва да го подкрепят и срещу по-скромни тимове. За тази цел обаче те изискват от отбора атракция и победи. В двата мача досега показахме, че можем да побеждаваме, но липсваше атракцията, а на моменти даже ставаше доста скучно на терена. Хубавата част е, че ще се запомнят победите и нищо останало, но ако трябва да посочим нещо, което България да промени, то това би бил начина на игра в мачовете и влагането на повече усилия в красив и модерен футбол.

България е на правия път

Феновете винаги могат да бъдат показател за представянето на един отбор. Ако те са на стадиона, рано или късно нещата за отбора ще потръгнат. Липсата на подкрепа обаче не мотивира и играчите. Все пак, както вече споменахме, България потегли в правилната посока и за момента се движи повече от добре. Най-големите позитиви от двете срещи могат да бъдат участията в тях на млади момчета като Божидар Краев, Кирил Десподов, Тодор Неделев, Божидар Чорбаджийски. Тяхното представяне може само да ни радва. Поздравления заслужава и Петър Хубчев за шанса, който предоставя на тези играчи, защото те го заслужават.

Винаги в един мач най-важна е победата. България стигна до нея на два пъти, без да блести кой знае колко много в мачовете си. Нека не забравяме, че някои отбори станаха Световни и Европейски шампиони с подобна игра, без много блясък, но с правилни ходове. Никой не очаква от България изведнъж да се превърне отново в световна футболна сила, но феновете искат да виждат победи и да се наслаждават на играта на своите любимци. За момента победите са факт, израстването в състава също. С малко повече търпение ще дойде и далеч по-красивият футбол. С тези качества България има шансове да се класира на следващия европейски форум, но нека не избързваме. Преди това ни чакат много други мачове и квалификации. Поне за следващата среща с Кипър не сме аутсайдерите в мача. България е фаворит според Bet365 и се очаква убедителен успех от нашите. Повече за шансовете и оценките, които ни дават други онлайн букмейкъри търсете сред останалите оператори, за които може да прочетете в сайта на Efirbet и специализираните им ревюта.

Малко хора очакваха България да стартира с две победи в Лигата на нациите, но ето че те са факт. Сега остава тимът ни да запази този устрем и да го пренесе в следващите си срещи. С победите идва самочувствието в отбора, както и се завръщат феновете по трибуните, а това вещае само добри моменти за националния ни футболен тим.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK