С традиционен събор на "Попови ливади" честват 110 години от Илинденско-Преображенското въстание

Община Гоце Делчев организира традиционен събор в местността „Попови ливади” по повод 110-годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Съборът ще се проведе на 3 август 2013 г.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев в местността „Попови ливади” със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Натанаил.

Тържествено слово ще произнесе академик Георги Марков – директор на Института по история към БАН. След това ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към жертвите на въстанието. 

В 11.30 часа ще започне празничният концерт, в който ще вземат участие:

Фолклорен ансамбъл „Ефрем Каранов” от град Кратово, Република Македония; Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев; Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов и Мария Христова. Специално участие в програмата ще вземат певицата Деси Слава и актьорът от „Шоуто на Слави” Краси Радков.

Осигурен е организиран транспорт до местността „Попови ливади”. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK