С тежки сватби в два поредни дни двамата братовчеди Асан и Красимир Джилджови разтресоха Сатовча

Прелестните младоженци Атидже и Асан Снимки: Личен архив

Две тежки сватби на двама братовчеди от сатовчанската фамилия Джилджови, през двата почивни дни, разтресоха община Сатовча и курортния комплекс „Дъбраш”. 

В събота, след осемгодишна любов, Асан Джилджов и прелестната Атидже Джуджева, пред родители, приятели и многото гости, си казаха заветното „Да”. За да сключат граждански брак, Асан и Атидже пристигнаха специално в родното си село Сатовча от Испания, като най-красивия си ден в живота те споделиха с роднините от големите си родове, някои от които пристигнаха от различни краища на света, където живеят. 

Чаровната д-р Атидже Джуджева е дъщеря на семейство бизнесмени от Сатовча, които се занимават с ресторантьорство от много години, след като баща й Хюсеин Джуджев се отказа от политиката. Специално за сватбата на племенницата си Атидже, от Америка пристигна и първият кмет на Сатовча след промените през 1989 година, Юсуф Джуджо. 

Сватбари и роднини на двамата младоженци искрено се радваха на тяхното щастие и през целия ден вдигаха тостове в тяхна чест с възможно най-добрите пожелания за здраве, щастие, късмет, голяма челяд и любов до дълбоки старини. 

Още неотпочинали от първата сватба в събота, от рано сутринта в неделя голямата сатовчанска фамилия се застяга и за другата сватба, а именно на братовчеда Краси и невероятната му булка Дияна Кальонева от Плетена. Младоженецът Красимир Джилджов от доста години работи в столицата като музикант, а красивата му булка Дияна тази година бе абитуриентка. Над 100 бяха само гостите на сватбата на Краси и Диана от София, повечето от които музиканти.

Няколко оркестъра от София и изпълнители, сред които и известният Малин Домозетски, превърнаха сватбата на Красимир и Дияна в истинска музикална атракция. Над 700-те гости от страната и чужбина се забавляваха истински и с атрактивния водещ, който се оказа извор на какви ли не забавни хрумки и надигравания, което направи още по-прекрасен сватбения ден на следващото младо семейство от сатовчанската фамилия Джилджови.

Дълги хора, много пъти „Горчиво”, горещи наздравици, тостове и пожелания бяха в изобилие на сватбата на Краси и Дияна, които пред всички се врекоха във вярност и вечна любов. След младоженците най-щастливи бяха техните родители, кумовете и приятелите им, които непрекъснато вдигаха тостове в тяхна чест.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK