С шоу на четири колела закриха автомобилния сезон в Благоевград

снимки: infomreja.bg

По нестандартен начин приключиха състезателната година автомобилните клубове в Благоевград. Вместо коледно тържество, ръководствата на Благоевград Рейсинг и АСК Диамо организираха атрактивно състезание на Полигона до главен път Е -79.

Участниците караха в състезание, наречено "италианско преследване". По жребий се определят двойки, които стартират успоредно и карат за време.

В дисциплината участваха 20 автомобила, предимно от марките Опел и VW. Финалистите бяха определени след над 10 серии. 22-годишният кюстендилец Васил Тодоров от Осогово Рейсинг спечели първото място, като победи във финалната гонка дупнишкия автоинструктор Владимир Сиврийски.

Трети в красирането се нареди Георги Караджов от Благоевград, който все още не членува в нито един автомобилен клуб. Четвърти стана Ивайло Димитров от София, а петото място спечели Иван Кожарски, който е професионален състезател на клуб Благоевград Рейсинг. Шестата позиция зае Евгени Димитров. 

Като най-атрактивен и оцелял състезател бе отличен Владислав Николов-Дивата от Кюстендил, който с фаталния номер 13 на автомобила си излетя от трасето и заседна в храстите. Над 15 души участваха в изтеглянето на колата от канавката.

Съвместната инициатива на двата клуба засили още повече слуховете за обединението им, което зависи от предстоящото във вторник събрание на БФАС.

Също във вторник на церемонията по закриване на състезателната година, ще бъде награден и дамският тим на АСК Диамо. Той ще получи награда за третото си място в отборното класиране на дамско рали 2011. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK