С шествие, концерт и изложба отбелязаха 24 май в Разлог

Снимки: Община Разлог

Шествие на ученици и учители се проведе по традиция на 24 май в Разлог.

Предвождано от Мажоретния състав към читалище "15.09.1909-1903“, то премина по улица „Екзарх Йосиф“ до централния площад в града под звуците на духовия оркестър, който изпълняваше „Върви, народе възродени!“.

Празничната програма на централната сцена на площада продължи с изпълнения на деца от детските градини, училищата и читалището в град Разлог. 

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев поздрави присъстващите на площада и награди даровити деца от града, участвали в олимпиади, състезания и им връчи почетни грамоти и подаръци. 

На празника присъстваха още председателят на Общинския съвет д-р Мария Копанарова-Тасева, зам.-кметът по социалните дейности Венцислав Гърменов, жители и гости на града. 

В Деня на славянската писменост и култура своя изложба представи и художникът Крум Чилев. Във фоайето на читалището в Разлог той подреди 60 творби живопис.

Изложбата съвпада с 80-годишния юбилей на художника, който през 5 години представя свои рисунки. Тазгодишната изложба е 4-та поредна за Крум Чилев, а представянето на творбите ще бъде от изкуствоведа Нина Мирчева - дъщеря на големия художник Никола Мирчев и член на Съюза на художниците в София, чийто член е и самият Крум Чилев. 

Финалът на тържествата по случай 24 май е шествието на абитуриентите по червения килим и под балонена арка, а кулминацията е празнична заря в чест на зрелостниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK