Общината казва "Стоп" на разходките по Бачиново

Снимка: Община Благоевград

Разпространиха флаери в големите търговски обекти как да се пазим от вируса

Още от изминалата седмица започна съвместна акция на прокуратурата и сектор "Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда" от Община Благоевград. В по-големите търговски обекти бяха раздадени листовки с предприетите мерки, във връзка предотвратяване на разпространението на COVID-19. Съставени са протоколи с инструктаж за спазване на всички въведени разпоредби.

Служителите от сектор "Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда" съвместно с прокуратурата, обикаляха, проверяваха и разпространиха флаери в големите търговски обекти със синтезирана информация, относно приложените по-строги противоепидемични мерки като: задължително носене на предпазни маски, ръкавици и пълната дезинфекция на обектите; при установена нередност, сигналите да се предават по горещата линия на I и II РУ - МВР Благоевград и др..

Посетените обекти до момента са: LIDL, BILLA, заведение за бързо хранене ‘‘Парти пица‘‘, производителите на месо и месни продукти "Дековис" и три шивашки цехове в града. Патрулите ежедневно правят обход на целия град.

Проверките и раздаването на листовки ще продължават да се извършват и занапред, за да може по-голям брой хора да бъдат запознати с хигиенните изисквания и предприетите противоепидемични мерки.

В момента се ограничава струпването на групи от хора по алея „Бачиново“, парковете и градинките до детските площадки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK