С ритуал по полагане на цветя Благоевград почете 134 години от Съединението

Снимки: Община Благоевград

"Биг Бенд" Благоевград изсвири химна на България

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Ритуалът се състоя пред паметната плоча на загиналите във войните за обединението и независимостта на България, на пл. „Георги Измирлиев“.

Пред паметника глава сведе първо заместник- кметът по икономика и финанси Иво Николов. Почит отдадоха още и Даниела Савеклиева- депутат от Народно събрание, заместник-областният управител Иван Стоянов, председателят на ОбС-Радослав Тасков, омбудсманът на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, отец Дончо и отец Петър от благоевградския православен храм „Въведение Богородично“, общински съветници, представители на културни институти, представители на политически партии, общественици, граждани.

По случай официалния празник - Съединението на България, Биг Бенд Благоевград изсвири химна на България, както и други бележити български песни.  Исторически факти от делото на дедите ни и борбата за Съединението припомниха Елиза Тодорова от театрална школа  "Ер малък" към ДТ "Енчо Халачев" и ръководителят Бранимир Митов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK